Home

Welkom op de website van Papayakwekerij.nl

Papaya is een plant die in de tropen veel voorkomt en ook wel meloenboom wordt genoemd naar de grote vruchten die aan de stam van de plant groeien.

In de gebieden waar de papaya in zijn natuurlijke omgeving groeit, wordt de plant alom gewaardeerd voor de vele medicinale eigenschappen die in alle onderdelen van de plant voorkomen.

Zowel de vrucht als de thee van gedroogde papaya bladeren wordt gebruikt om maag- en darmklachten, diverse vormen van kanker, diabetes en andere ziektes te bestrijden. Vanwege de veelheid aan goede eigenschappen noemen indianen in Zuid-Amerika de papaya 'vrucht voor een lang leven'. In het Caraïbisch gebied wordt het sap van uitgeperste papayabladeren gebruikt om de symptomen van het Chikungunya en Dengue virus te onderdrukken.

Onderzoekers hebben aangetoond dat het extract van papajabladeren en de thee die ervan getrokken kan worden enorme potentie heeft in de strijd tegen kanker. Daarmee bevestigt wetenschappelijke onderzoek wat in de verhalen en traditie van diverse volken allang voor waar wordt aangenomen.

De papajaplant zou onder meer tumoren in de baarmoederhals, borst, lever, long en alvleesklier kunnen aanpakken. De onderzoekers maakten een extract van gedroogde papajabladeren en naarmate de concentratie hiervan toenam, werd ook het effect groter.

De papajaplant geeft het molecuul Th1-type cytokines een boost. Dit molecuul stuurt het immuunsysteem aan en kan de tumor op die manier vervolgens aanvallen. Papaja heeft geen negatieve bijwerkingen op gezonde cellen en heeft daarmee een streepje voor op de huidige behandelingen van kanker die vaak een aanslag op het lichaam vormen.

De onderzoekers stelden tien verschillende soorten kanker bloot aan vier verschillende concentraties van papaja-extracten. In alle gevallen wist de plant de groei van de tumor te vertragen.

Diverse volken - met name in Azië - grbruiken papaja al eeuwen als medicijn tegen diverse ziektes.

(Bron: Papaya the healing fruit. door Harald W. Tietze

          Scientas; populair wetenschappelijke nieuwssite)


In onze kwekerij worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt om ziektes en/of plagen te bestrijden. Hiervoor worden de natuurlijke vijanden van de ongewenste insecten of ziektes gebruikt. Doordat alleen biologische bestrijders worden ingezet is het geen probleem om ook de schil van de vruchten te gebruiken en zijn ook de bladeren vrij van chemische middelen.


Wilt u proberen of papaya iets voor u kan betekenen dan bieden wij de mogelijkheid om in de webshop de aangeboden producten te bestellen of u kunt onze winkel in Waarland (tussen Alkmaar en Schagen) bezoeken.


 


UA-55315632-1